onsdag 19. desember 2012

19. desember: Raushetens tid av Kathrine Aspaas

”Vi står på terskelen til en tid som vil preges av de som våger åpenheten, og som tør å løfte fram andre. Omtanken er den nye effektiviteten.” Kathrine Aspaas

Kathrine Aspaas er økonom, finansjournalist og kommentator. ”Raushetens tid” er hennes første bok. ”Raushetens tid” skiller seg litt ut i årets julekalender. Det er ikke en roman, men en slags selvhjelpsbok.

Det er fristende å trekke paralleller til tidligere omtalte ”Julebrevpikene”, ja, faktisk kan jeg sitere det jeg selv skrev om budskapet i den: ”Ikke vær så redd for å være ærlig, våg å vise fram dine bekymringer og svakheter.” Kathrine Aspaas går likevel mer vitenskapelig til verks. Hun lar oss møte forskere, forretningsfolk og andre som forklarer hvorfor vi bør velge rausheten, sårbarheten og åpenheten. Her får vi også enkle øvelser som kan gjøre oss mer bevisste på hvem vi er – på godt og vondt.

Kathrine Aspaas er den første til å være åpen, der hun forteller om sin misunnelse. Som det meste i denne boka, er den lett gjenkjennelig. For det er jo slik det er å være menneske: Vi har både gode og mindre gode sider. Og det er gjennom å akseptere dem og være åpne om dem at vi får det bedre med oss selv, og med hverandre. Aspaas presenterer også bedriftsledere som viser oss at denne åpenheten og rausheten lønner seg, rent økonomisk.

Som sagt er ikke dette en roman, men likevel en underholdende bok. Vi får innblikk i tankene til mange spennende mennesker, uten at innholdet er høytravende og utilgjengelig. Sett deg ned og les, tenk etter, og gi deg selv den beste julegaven: raushet!

Kathrine Aspaas´ hjemmeside: http://www.aspaasmedia.com/

Anbefalt av Sigrun Selboe, Os bibliotek – Bjørnsons minde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar